Scriitoarea britanică J.K. Rowling, amenințată cu moartea pentru că și-a exprimat sprijinul față de Salman Rushdie

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, amenințată cu moartea pentru că și-a exprimat sprijinul față de Salman Rushdie
Foto: Captură video

J.K. Rowling a anunțat că poliția face cercetări în urma amenințărilor pe care le-a primit după ce și-a declarat sprijinul pentru scriitorul Salman Rushidie care a fost înjunghiat vineri în timpul unui eveniment la New York, relatează Sky News.

„Mă simt foarte rău chiar acum. Să fie bine”, a scris autoarea pe Twitter, după ce a aflat de atacul asupra lui Salman Rushdie.

Scriitoarea a primit mesaje cu amenințări

„Nu-ți face griji, ești următoarea”, i-a răspuns cineva, mesaj în urma căruia J.K. Rowling a cerut ajutor din partea autorităților, tot pe rețeaua socială.

Mai târziu, autoarea a menționat că poliția a intervenit în urma amenințărilor.

„Tuturor celor care trimit mesaje de susținere: vă mulțumesc. Poliția este implicată (era deja implicată în alte amenințări)”, a precizat J.K. Rowling.

Scriitoarea britanică, autoare a seriei „Harry Potter”, a spus că a primit amenințări cu moartea și în noiembrie 2021 de la unii activiști pentru drepturile persoanelor transgen.

J.K. Rowling era acuzată de transfobie, adică aversiunea față de persoanele transsexuale sau transgen, acuzație pe care ea o neagă.

„Am primit până acum atât de multe ameninţări cu moartea, încât aş putea să îmi acopăr întreaga casă cu ele, dar, cu toate acestea, nu am încetat să îmi exprim părerile”, a declarat J.K. Rowling, adăugând că trei activiști și-au făcut fotografii în fața casei sale, „poziţionându-se cu mare atenţie pentru ca adresa să fie vizibilă”. Ulterior, imaginile au fost publicate pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:41 - Rareș Bogdan: Eu sper din suflet să ne prindă Crăciunul în Schengen / Întrebarea este ce se întâmplă în cazul în care nu vom fi admiși. România poate fi un jucător (VIDEO)
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei