Sculptură virală: Liderul de la Kremlin, călare pe un tanc în Central Park din New York (FOTO)

Sculptură virală: Liderul de la Kremlin, călare pe un tanc în Central Park din New York (FOTO)
Sursa Foto: Instagram/@jamescolomina

O statuie vopsită în roșu aprins, care îl înfățișează pe liderul de la Kremlin Vladimir Putin călare pe un tanc de război în miniatură, a apărut într-un loc de joacă din Central Park din New York, relatează CNN.

Sculptura roşie a fost realizată de artistul francez James Colomina.

Putin, călare pe un tanc în Central Park din New York

James Colomina și-a asumat meritul pentru realizarea acestei sculpturi într-o postare pe contul său de Instagram, unde a publicat mai multe fotografii cu copii care se jucau în jurul sculpturii.

„Această sculptură îşi propune să denunţe absurditatea războiului şi să evidenţieze curajul copiilor atunci când se confruntă cu situaţii violente, catastrofale declanşate de alţii”, a scris James Colomina pe contul său de Instagram.

Artistul francez este cunoscut pentru sculpturile sale roşu strălucitor, adesea instalate fără avertisment în spaţii publice.

În luna aprilie, James Colomina a montat în Franţa o altă sculptură cu un mesaj anti-război: un copil soldat cu o puşcă ce se transformă în trandafir, potrivit sursei citate.

De asemenea, anul trecut a instalat două sculpturi în roşu la Berlin, pentru a marca cea de-a 32-a aniversare de la căderea Zidului Berlinului, potrivit grupului francez Galeries Bartoux.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss