Șefa Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov: ”Suntem plini. Sunt mult mai mulți pacienți cu forme severe, inclusiv tineri, fără comorbidități”

Șefa Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov: ”Suntem plini. Sunt mult mai mulți pacienți cu forme severe, inclusiv tineri, fără comorbidități”
Sursa Foto: Brașov Metropolitan

Directorul medicale alSpitalului de Boli Infecțioase din municipiul Brașov, Andreea Moldovan, face un apel la responsabilitate din partea românilor, în contextul creșterii alarmante a numărului de pacienți tineri, fără comorbidități, care dezvoltă forme severe ale infecției cu noul coronavirus de tip SAR-CoV-2.

Apelul disperat al mediculuiAndreea Moldovan

”Este un număr mai mic de cazuri față de zilele trecute, pentru că a și fost duminică și sunt multe laboratoare care nu testează duminică. Să nu ne culcăm pe o ureche. Clar, sunt mult mai mulți pacienți care vin spre camerele de primire și sunt mult mai multe forme severe, inclusiv la pacienți tineri, fără comorbidități. Rugămintea și apelul este la prevenție, la respectarea regulilor minime de purtare a măștii, evitarea aglomerărilor, păstrarea distanțării sociale și igienă mâinilor. Nu este greu, depinde încă de noi”, a declarat Andreea Moldovan, directoarea medicală a Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, conform ziare.com.

În momentul de față, Spitalul de Boli Infecțioase din județul Brașov este ocupat la capacitate maximă. Prin urmare, unitatea spitaliceascănu mai are locuri disponibile pentru pacienții infectați cu noul virus Covid-19, lucru care îi îngrijorează atât pe locuitorii din oraș, cât și pe medici.

”Noi suntem plini. Intrăm în gardăcu zero locuri. Situația este serioasă. Cam așa sunt și celelalte spitale din țară. Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă grijă. Nu panică, doar grijă și responsabilitate, pentru că astea ne rămân”, a mai spus AndreeaMoldovan.

Pandemia de Covid-19 se agravează pe zi ce trece

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că au fost depistate2.466 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor confirmate de pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la182.854.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 322 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția acestor îmbolnăviri se prezintă astfel: Alba 12, Arad 10, Argeș 18, Bacău 9, Bihor 18, Bistrița-Năsăud 3, Botoșani 8, Brăila 0, Brașov 3, Buzău 3, Călărași 3, Caraș-Severin 0, Cluj 6, Constanța 15, Covasna 0, Dâmbovița 0, Dolj 3, Galați 11, Giurgiu 0, Gorj 10, Harghita 2, Hunedoara 0, Ialomița 0, Iași 26, Maramureș 8, Mehedinți 5, Mureș 2, Neamț 3, Olt 17, Prahova 12, Sălaj 0, Satu Mare 0, Sibiu 17, Suceava 17, Teleorman 13, Timiș 13, Tulcea 4, Vâlcea 2, Vaslui 0, Vrancea 0, Municipiul București 47, Ilfov 2.

Și numărul total de decese legate de această boală infecțioasă a urcat la5.931, dintre care 59 în ultimele 24 de ore cuprinse în raportare.

Pe de altă parte, autoritățile auprecizatcă până la acest moment 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internate757 de persoane infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 12 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.