Șeful Cupei Mondiale din Qatar spune că între 400 și 500 de muncitori migranți au murit pe șantierele care au vizat turneul

Șeful Cupei Mondiale din Qatar spune că între 400 și 500 de muncitori migranți au murit pe șantierele care au vizat turneul
Sursa Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Șeful Cupei Mondiale, Hassan Al-Thawadi, a declarat că între 400 și 500 de lucrători migranți au murit ca urmare a lucrărilor depuse la proiecte legate de turneu – o cifră mai mare decât au citat anterior oficialii din Qatar, scrie CNN.

Într-un interviu cu Piers Morgan care a fost difuzat luni la TalkTV, Al-Thawadi a fost întrebat despre numărul de decese ale lucrătorilor migranți ca urmare a muncii depuse în cadrul turneului și a spus: „Estimarea este în jur de 400, între 400 și 500. .

„Nu am numărul exact, este ceva despre care s-a discutat.”

Al-Thawadi a adăugat: „Cred că în fiecare an standardele de sănătate și siguranță de pe site-uri se îmbunătățesc, cel puțin pe site-urile noastre, site-urile Cupei Mondiale, cele de care suntem responsabili, cu siguranță.”

În noiembrie 2022, un oficial guvernamental a declarat pentru CNN că au avut loc trei decese legate de muncă pe stadioanele Cupei Mondiale și 37 de decese care nu au fost legate de muncă.

Aceste cifre au fost reiterate de un purtător de cuvânt al Comitetului Suprem pentru Livrare și Moștenire (SC) din Qatar, marți. Într-o declarație, purtătorul de cuvânt a adăugat: „Citate separate cu privire la cifre se referă la statisticile naționale care acoperă perioada 2014-2020 pentru toate decesele legate de muncă (414) la nivel național în Qatar, acoperind toate sectoarele și naționalitățile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe