Senatorul Statelor Unite, Ron Wyden, își exprimă frustrarea pentru amânarea proiectului de lege care pedepsește Rusia

Senatorul Statelor Unite, Ron Wyden, își exprimă frustrarea pentru amânarea proiectului de lege care pedepsește Rusia
Senatorul Statelor Unite, Ron Wyden, își exprimă frustrarea pentru amânarea proiectului de lege care pedepsește Rusia. Sursa Foto: Hepta/ Zuma Press / Michael Brochstein

Senatorul Statelor Unite, Ron Wyden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la întârzierea proiectului de lege a statutului comercial al Rusiei și Belarusului, potrivit CNN.

În Senat, orice senator poate bloca un vot rapid, deoarece regulile impun ca toți cei 100 să își dea acordul pentru programarea unui vot. Dacă nu există un acord unanim, atunci liderul majorității din Senat poate lua măsuri de a stabili un vot pentru a depăși obiecția în mai multe zile.

„Este un plus de care țara noastră are nevoie pentru a adăuga putere economică”

„În primul rând, nu ar trebui să fie așa. Dacă oamenii se concentrează doar pe concluzie, înseamnă că acesta este un plus de care țara noastră are nevoie pentru a adăuga putere economică în lupta împotriva lui Putin”, a declarat Ron Wyden.

Între timp, senatorul Mike Crapo a susținut că „Mi-aș fi dorit să fi putut să ne mutăm săptămâna trecută. Dar, după cum știți, în Senat, trebuie să obținem consimțământul unanim sau să petrecem o săptămână ori mai mult pe o bătălie de obstrucție. Am muncit foarte mult pentru a le pune cap la cap și am făcut ceva progrese. Și speranța mea este că ne vom putea mișca în curând”.

La începutul acestei luni, președintele american Joe Biden a cerut suspendarea relațiilor comerciale normale cu Rusia și a declarat că SUA vor interzice importurile de fructe de mare, vodcă și diamante din țară, ca parte a unui efort de a intensifica presiunea economică asupra Rusiei.

Proiectul de lege este susținut de 424 de membri ai Camerei Reprezentanților

Proiectul de lege este atât de popular încât președintele Joe Biden și 424 de membri ai Camerei Reprezentanților îl susțin.

Senatul se luptă să găsească un consens pentru a suspenda relațiile comerciale normale cu Rusia și Belarus și să arate că Statele Unite au în vedere condamnarea războiului lui Vladimir Putin.
Camera Reprezentanților a adoptat joi un proiect de lege pentru suspendarea relațiilor comerciale normale cu Rusia, cel mai recent efort al parlamentarilor americani de a provoca dureri economice Kremlinului pentru invadarea Ucrainei.
Senatorul Rand Paul, republicanul din Kentucky, a refuzat să-și dea consimțământul la vot până când se vor face modificări în proiectului de lege cu privire la modul de combatere a abuzurilor drepturilor omului. De asemenea, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a refuzat să folosească timpul pentru a depăși obiecția, optând în schimb să programeze voturile săptămâna aceasta pentru nominalizările executive.
Urmăriți B1TV.ro și pe