Serviciul de Grăniceri de Stat ucrainean: Rusia ar putea folosi Transnistria pentru a intensifica agresiunea împotriva Ucrainei

Serviciul de Grăniceri de Stat ucrainean: Rusia ar putea folosi Transnistria pentru a intensifica agresiunea împotriva Ucrainei
Foto: Hepta/Zuma Press / Jordi Boixareu.

Serviciul de Frontieră de Stat nu exclude ca Rusia va folosi Transnistria pentru a intensifica agresiunea împotriva Ucrainei. Situația la granița cu Moldova, pe segmentul transnistrean, rămâne tensionată, dar nu s-a schimbat semnificativ în ultima perioadă.

Situația tensionată pe teritoriul Transnistriei

„Din fericire, pe linia de frontieră, nu înregistrăm încercări de escaladare a situației sau încercări de străpungere a graniței. Desigur, pe teritoriul Transnistriei circula mai multe zvonuri, mai ales care pot fi de natură speculativă.

Rușii au încercat în repetate rânduri să acuze Ucraina de bombardarea teritoriului transnistrean. Din partea noastră, vă asigurăm că nu este cazul”, spun reprezentanții Serviciului de Frontieră de Stat.

Aceștia au adăugat  că Ucraina doar se apără: „Nu excludem ca Rusia să folosească la un moment dat această direcție pentru a-și spori agresiunea împotriva statului nostru, dar în acest moment situația este sub control”.

Mai multe explozii în Transnistria

Acum o lună, au avut loc explozii în clădirea așa-numitului Minister al Securității de Stat din Tiraspol, într-o unitate militară și în turnul centrului de radio și televiziune MaIak.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a numit aceste explozii o provocare organizată de serviciile speciale ruse. Serviciile de informații ucrainene au mai raportat că trupele ruse intenționează să lanseze un atac cu rachete asupra Transnistriei.

Potrivit Direcției Principale de Informații, invadatorii încearcă să creeze aparența unei amenințări de atac din partea grupărilor armate ruse și pro-ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe