Sfârşitul lumii, amânat din nou, de acelaşi prezicător: Apocalipsa vine pe 21 octombrie!

Sfârşitul lumii, amânat din nou, de acelaşi prezicător: Apocalipsa vine pe 21 octombrie!
Deşi sfârşitul lumii fusese prezis pentru data de 21 mai, nimeni nu pare să fi simţit vreo diferenţă. Trei zile mai târziu, Harold Camping, autorul născocirilor, revine cu noi explicaţii de vreme de marea lui...

Deşi sfârşitul lumii fusese prezis pentru data de 21 mai, nimeni nu pare să fi simţit vreo diferenţă. Trei zile mai târziu, Harold Camping, autorul născocirilor, revine cu noi explicaţii de vreme de marea lui predicţie nu s-a adeverit.

După ce s-a făcut nevăzut zilele trecute, bătrânul de 89 de ani susţine că a fost „uimit” când a venit 21 mai şi „răpirea” nu s-a produs. Totuşi, americanul examinează noi teorii, incluzând posibilitatea că Dumnezeu, milos aşa cum este, nu a vrut ca omenirea să sufere timp de cinci luni, aşa că s-a hotărât să sfârşească lumea deodată, pe 21 octombrie, relatează Daily Mail.

Dumnezeu a vizitat Pământul pe 21 mai, dar a făcut-o spiritual.

Într-o intervenţie la Family Radio, luni seară, el a spus că atunci când 21 mai a sosit şi nu s-a întâmplat nimic, a fost un moment doar dificil pentru el şi se întreba „oare ce s-a întâmplat cu toate promisiunile pe care le-a făcut Dumnezeu”.

El mărturiseşte că a fost asaltat de jurnalişti şi că a petrecut acea noapte cu soţia lui, într-un motel. În acele zile, în care apostolul Apocalipsei a fost de negăsit, la postul de radio s-a difuzat într-una muzică religioasă, rugăciuni şi sfaturi, dar toate înregistrate dinainte şi fără legătură cu Ziua Judecăţii de Apoi.

Noua teorie a prezicătorului vizează data de 21 octombrie 2011, dată pe care spune că o luase deja în calcul.

„Biblia ne învaţă clar că lumea va fi distrusă pe 21 octombrie, dar totul se va întâmpla foarte repede. Atunci când studiezi Biblia, înveţi mereu.  Toate datele noastre sunt corecte. Dar Dumnezeu nu ne-a lămurit cu privire la faptul că pe 21 mai El va veni spiritual, şi nu fizic. Treaba noastră se încheie. Am înţeles semnificaţia spirituală a datei de 21 mai”, a încheiat Camping.

Unii dintre ascultătorii Family Radio au renunţat la slujbe şi chiar şi-au vândut proprietăţile, dar acest el susţine că oamenii nu au fost niciodată sfătuiţi de postul de radio să facă aşa ceva.

Apocalipsa a venit pe nesimţite şi a plecat în acelaşi fel, lâsându-i nedumeriţi pe cei care credeau că sâmbătă se va sfârşi lumea.