Shanghai redeschide școlile, după luni de zile de carantină din cauza unui focar de COVID

Shanghai redeschide școlile, după luni de zile de carantină din cauza unui focar de COVID
Foto: Hepta - Zuma Press / Sheldon Cooper
Shanghai a anunțat redeschiderea grădinițelor, școlilor primare și gimnaziale, de la 1 septembrie, după luni de zile de carantină, relatează Reuters.
Autorităţile cer tuturor profesorilor și elevilor să facă teste de acid nucleic pentru coronavirus,  zilnic, la terminarea orelor de studiu.
De asemenea,acestora li se cere să efectueze o ”gestionare a sănătății personale” de 14 zile în interiorul orașului înainte de redeschiderea școlii.
Carantina a fost menită să combată cel mai grav focar de COVID în lunile aprilie și mai.
Shanghai a închis toate școlile la mijlocul lunii martie, înainte de instituirea carantinei care a durat două luni.

Temerile cu privire la o potențială carantină continuă să persiste

 Majoritatea elevilor, însă, au continuat să studieze acasă pentru restul semestrului;  doar unii elevi de liceu și gimnaziu au putut să se întoarcă în sălile de clasă în iunie.
China menține politica sa radicală: impune ca toate cazurile pozitive și contactele lor apropiate să fie plasate în carantină.
Shanghai, cel mai populat din China, a raportat, în weekend, cinci noi infecții locale de Covid, toate asimptomatice iar aproape 2.500 de cazuri transmise pe plan intern au fost raportate la nivel național.
Autorităţile chineze și-au extins cerințele săptămânale de testare Covid, precum și testarea gratuită până la sfârșitul lunii septembrie.

Provincia sudică Hainan este cea mai grav afectată regiune a Chinei, cu 494 de cazuri simptomatice și 846 de cazuri asimptomatice înregistrate la finele săptămânii.

Urmăriți B1TV.ro și pe