Siria: Apel la "revoltă populară" lansat pe Facebook

Siria: Apel la "revoltă populară" lansat pe Facebook
Un apel la "revoltă populară" în toate provinciile siriene a fost postat sâmbătă pe Facebook, la doar o zi după protestele violente care au avut loc în principalele oraşe ale ţării, informează Sunday...

Un apel la „revoltă populară” în toate provinciile siriene a fost postat sâmbătă pe Facebook, la doar o zi după protestele violente care au avut loc în principalele oraşe ale ţării, informează Sunday Times.

„Astăzi, sâmbătă, o revoltă populară în toate guvernoratele siriene”, afirmă textul de pe Facebook.

Ciocnirile violente de vineri s-au soldat cu 13 morţi, dintre care doi pompieri şi un angajat au fost ucişi de protestatari, potrivit unui oficial sirian. Militanţi pentru drepturile omului au menţionat cel puţin 25 de morţi.

Oficialul a mai precizat că zece protestatari au fost ucişi la Salamein în cursul unor ciocniri cu forţele militare, în timp ce la Homs, la nord de Damasc, gardianul unui club militar a fost ucis în urma focurilor de armă trase de adversarii regimului.

La Maadamein, în apropiere de Damasc, manifestanții au deschis focul asupra pompierilor, omorându-i pe doi dintre ei.

Potrivit unei publicații oficiale, la Salamein, „un grup armat a atacat cartierul general al armatei populare şi mai mulţi agresori au fost ucişi”.

Protestele violente au continuat vineri la Deraa, unde zeci de persoane au murit începând de la 18 martie, ajungând la Sanamein, Daael, Damasc, Douma, Banias şi Hama.