Siria: Forţele armate au deschis focul asupra protestatarilor

Siria: Forţele armate au deschis focul asupra protestatarilor
Forţele armate, loiale preşedintelui Bashar al-Assad au atacat, luni dimineaţă, civilii neînarmaţi care protestează pe străzile din suburbia Douma, folosind tancuri pentru a-i îndepărta, relatează BBC. Unul...

Forţele armate, loiale preşedintelui Bashar al-Assad au atacat, luni dimineaţă, civilii neînarmaţi care protestează pe străzile din suburbia Douma, folosind tancuri pentru a-i îndepărta, relatează BBC.

Unul dintre civilii sirieni prezenţi la revolte a declarat că „forţele de securitate trag în toate direcţiile”.

Potrivit sursei precizate, civilii protestează pentru drepturile omului şi pentru demisia preşedintelui Bashar al-Assad, care a ajuns la putere în 2000.

Din 15 aprilie Siria este afectată de un val de proteste faţă de regimul preşedintelui sirian. Sărăcia a ajuns să afecteze 14% din cele 22 de milioane de locuitori, iar rata şomajului afectează în special tinerii.

Potrivit BBC, în doar o lună, 350 de oameni au murit în urma protestelor.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan