Siria: Lider al opoziției arestat de securitate la Damasc

Siria: Lider al opoziției arestat de securitate la Damasc
Loay Hussein, unul dintre liderii opoziției de la Damasc a fost arestat, marți, de forțele de securitate după ce și-a manifestat sprijinul pentru mișcările de protest anti corupție și pro libertate din...

Loay Hussein, unul dintre liderii opoziției de la Damasc a fost arestat, marți, de forțele de securitate după ce și-a manifestat sprijinul pentru mișcările de protest anti corupție și pro libertate din Siria, conform Reuters.

Hussein a inițiat o petiție pe internet prin care cererea întregii populații să sprijine manifestanții din sudul Siriei.

Acest eveniment nu a trecut neobservat de Organizația pentru Drepturile Omului, reprezentantul acesteia în Siria declarând că soarta lui Hussein este necunoscută.

Arestarea vine după ce manifestațiile din Siria au luat amploare, oamenii cerând eradicarea corupției și libertate pentru poporul sirian. Acestea nu au fost lipsite de evenimente violente, circa 150 de protestatari pașnici fiind dispersați de forțele guvernamentale.

Uniunea Europeană consideră reprimarea manifestanților drept un act “inacceptabil”.

Liderul sirian, Bashar al-Assad, se află la putere de 11 ani fiind totodată și liderul celui mai important partid din țară, Baath.