Siria: Patru oameni au murit în cadrul unor manifestaţii în Duma

Siria: Patru oameni au murit în cadrul unor manifestaţii în Duma
Patru persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite, vineri, de focurile de armă trase de forţele de ordine în timpul unor manifestaţii din Duma, Siria, notează BBC. Conform unor martori, sute de...

Patru persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite, vineri, de focurile de armă trase de forţele de ordine în timpul unor manifestaţii din Duma, Siria, notează BBC.

Conform unor martori, sute de oameni care au ieştit pe stărzi scandând „Libertate!”, doresc ca reformele să fie cât mai repede implementate.

După rugăciunea săptămânală de vineri, manifestanţii care au ieşit din moschee au început să arunce cu pietre în forţele de ordine. Aceştia au ripostat trăgând cu gloanţe în civili.

În urma focurilor, cel puţin patru persoane au murit, dar alţi şase oameni ar putea să fie decedaţi.

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat, miercuri, într-un discurs televizat că-i va învinge pe cei care complotează împotriva ţării, însă nu a anunţat stare de urgenţă, aflată în vigoare din 1963, în Siria.

Bashar al-Assad a mai declarat că ţara are nevoie de reforme iar liderii trebuie să asculte vocea poporului. Acesta este preşedintele Siriei din 2000 şi este fiul fostului lideru Hafez al-Assad.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan