Siria: Reprimarea violentă a manifestaţiilor, condamnată de comunitatea internaţională

Siria: Reprimarea violentă a manifestaţiilor, condamnată de comunitatea internaţională
Comunitatea internaţională a condamnat ferm reprimarea violentă din Siria a protestelor împotriva regimului lui Bashar Al-Assad, care a dus la moartea a peste 80 de persoane vineri.Autorităţile internaţionale a...

Comunitatea internaţională a condamnat ferm reprimarea violentă din Siria a protestelor împotriva regimului lui Bashar Al-Assad, care a dus la moartea a peste 80 de persoane vineri.

Autorităţile internaţionale a cerut autorităţilor de la Damasc să pună capăt violenţelor împotriva protestatarilor şi să aplice reforme.

Potrivit martorilor, forţele de ordine au deschis focul asupra manifestanţilor, provocând moartea a cel puţin 82 de persoane şi rănirea altor câteva sute.

Protestele care au avut loc vineri au fost cele mai importante de la declanşarea campaniei de contestare a regimului lui Al-Assad.

Ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a condamnat „reprimarea oarbă şi brutală” şi a cerut autorităţilor siriene „să renunţe la utilizarea violenţei”.

De asemenea, Statele Unite au condamnat „în cei mai fermi termeni recurgerea la forţă împotriva manifestanţilor”.

„Această utilizare revoltătoare a violenţei împotriva manifestanţilor trebuie să înceteze imediat”, a declarat preşedintele american Barack Obama.

Totodată, secreatrul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut încetarea imediată a violenţelor, iar state precum Marea Britanie, Germania, Austria, Grecia, Belgia, Rusia sau Turcia au condamnat reprimările violente asupra manifestanţilor, cerând regimului de la Damasc noi reforme.

 

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)