Situația din Lysychansk este „extrem de dificilă”, spune guvernatorul din Lugansk: „Armata rusă se apropie din direcții diferite. Rușii sunt foarte numeroși și sosesc din toate părțile”

Situația din Lysychansk este „extrem de dificilă”, spune guvernatorul din Lugansk: „Armata rusă se apropie din direcții diferite. Rușii sunt foarte numeroși și sosesc din toate părțile”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Madeleine Kelly

Situația din Lysychansk, oraș aflat în estul Ucrainei, este „extrem de dificilă”, în condițiile în care forțele ruse efectuează bombardamente în continuu, ceea ce face imposibilă evacuarea civililor, a declarat joi guvernatorul regiunii Lugansk, potrivit The Guardian.

Guvernatorul din Lugansk: Armata rusă se apropie de Lysychansk din direcții diferite

„Sunt o grămadă de bombardamente din direcții multiple. Armata rusă se apropie din direcții diferite spre Lysychansk”, a spus Serhiy Haidai, care a precizat că deocamdată forțele ruse au rămas la periferia orașului, acolo unde în prezent nu se dau lupte de stradă.

Oficialul ucrainean a respins afirmațiile separatiștilor susținuți de Rusia, care susțin că deja controlează jumătate din orașul aflat peste râu de Severodonețk. Severodonețk a căzut pradă forțelor ruse săptămâna trecută.

Bombardamentele asupra Lysychansk au fost „foarte puternice… ceea ce înseamnă că nu mai este posibil să fie evacuați” cei 15.000 de civili rămași în oraș, a adăugat Haidai.

„Este foarte periculos”, a punctat guvernatorul regional din Lugansk, care a explicat că poziția geografică a orașului l-a făcut mai ușor de apărat decât Severodonețk.

„Putem spune pur și simplu că rușii sunt foarte numeroși și sosesc din toate părțile. Este un număr incredibil de vehicule și artilerie”, a continuat el.

Lysychansk este ultimul oraș major de care Rusia are nevoie pentru a controla regiunea Lugansk, una dintre cele două provincii care compun Donbasul.

Urmăriți B1TV.ro și pe