Șoferul autocarului românesc implicat în accidentul din Bulgaria a fost inculpat pentru omor din imprudență. Procurorii cer arestarea bărbatului

Șoferul autocarului românesc implicat în accidentul din Bulgaria a fost inculpat pentru omor din imprudență. Procurorii cer arestarea bărbatului
Captură Video -- B1 TV / NBTNEWS.BG

Șoferul autocarului românesc implicat în accidentul din Bulgaria soldat cu patru morți a fost reținut, iar procurorii bulgari cer arestarea sa preventivă. El a fost pus sub acuzare pentru omor din imprudență. Anchetatorii se tem că bărbatul, care e cetățean turc, ar putea fugi din țară. Al doilea șofer al autocarului, un cetățean român, a fost audiat. Lui nu i se aduce nicio acuzație și poate reveni în țară.

Șoferul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, reținut

Potrivit presei bulgare, citată de Digi24, anchetatorii consideră că șoferul turc a condus cu viteză pe o porțiune de drum dificil și tocmai de aceea a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un copac.

În accident au murit trei români și un turc. Alți nouă pasageri, între care cinci români, au fost răniți. Românii au fost aduși cu elicopterele SMURD la Spitalul Floreasca din București. Toți sunt în stare gravă, dar stabilă.

Prin urmare, șoferul turc al autocarului a fost pus sub acuzare pentru omor din imprudență. Procurorii bulgari l-au reținut și cer instanței arestarea sa preventivă, de teamă că acesta ar putea fugi din țară. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă între 3 și 15 ani închisoare.

Al doilea șofer al autocarului, un cetățean român, a fost audiat și el. Acesta nu e viat de acuzații, așa că se poate întoarce în România.

Pasagerii români ai autocarului, care nu au fost răniți, au ajuns sâmbătă în țară cu un alt autocar pus la dispoziție de aceeași firmă.

Urmăriți B1TV.ro și pe