Soldat britanic capturat de ruși, despre coșmarul prin care a trecut în cele șase luni de captivitate: „Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ/ Nu vreau să mai ascult niciodată un cântec ABBA”

Soldat britanic capturat de ruși, despre coșmarul prin care a trecut în cele șase luni de captivitate: „Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ/ Nu vreau să mai ascult niciodată un cântec ABBA”
Sursă Foto: Captură video/ YT

Un soldat britanic capturat de ruși în Ucraina a povestit coșmarul prin care a trecut în cele șase luni de captivitate. Bărbatul a fost forțat să asculte „Mamma Mia” de la ABBA în mod repetat în timp ce era torturat.

Mărturiile unui soldat britanic capturat de ruși

Shaun Pinner, unul dintre soldații britanici recent eliberați dintr-o închisoare a forțelor proruse din Ucraina, a povestit că pe lângă bătăi, electroșocuri și înjunghiere, rușii apelau și la un alt mod de tortură. Se pare că aceștia forțau prizonierii să asculte 24 de ore din 24 o singură melodie – „Mamma Mia” de la ABBA.

„Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ”, a declarat Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani, potrivit The Telegraph.

„Ultimele șase luni au fost cele mai grele din viața mea. Nu vreau să mai ascult niciodată un cântec ABBA sau să văd o pâine. Sunt atât de norocos că sunt acasă”, a adăugat acesta.

„Nu îmi plăceau oricum, așa că a fost într-adevăr o tortură”, a punctat bărbatul.

Pe lângă ABBA, a spus el, rușii l-au forțat să asculte și „Believe” melodia lui Cher.

Shaun Pinner, care a fost dus acasă de oligarhul rus Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea, a fost capturat în timpul asediului lui Mariupol din aprilie.

Potrivit acestuia, a supraviețuit calvarului mâncând pâine veche și bând apă murdară.

Soldatul a descris în detaliu tortura la care a fost supus, după ce a fost condamnat la moarte în iunie împreună cu compatriotul Aiden Aslin.

„Știam că nu este de bine, așa că mi-am sunat soția și i-am transmis mesajul meu dinainte de moarte. Dar nici nu a plâns”, a spus Pinner.

„Ea a țipat la mine că sunt un războinic și că voi supraviețui. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la ea și mi-au dat forță să continui”, a declarat bărbatul pentru presa din Marea Britanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro
14:58 - Sirenele se aud iar la Kiev, Rusia a lansat un nou atac cu peste 100 de rachete asupra Ucrainei
14:56 - România nu este Acarul Păun al Europei