Sondaj de opinie: Barack Obama, apreciat pozitiv de africani și negativ de arabi

Sondaj de opinie: Barack Obama, apreciat pozitiv de africani și negativ de arabi
Un sondaj de opinie realizat în 136 țări ale lumii arată că popularitatea președintelui american Barack Obama a scăzut în rândul străinilor. Momentul de glorie din 2010 al lui Obama începe să pălească,...

Un sondaj de opinie realizat în 136 țări ale lumii arată că popularitatea președintelui american Barack Obama a scăzut în rândul străinilor.

Momentul de glorie din 2010 al lui Obama începe să pălească, conform unui raport publicat de Gallup şi organizaţia neguvernamentală Meridian international Center. În 2011, doar 46% din cei intervievați consideră că activitatea președintelui de la Casa Albă este eficientă, conform Rawstory.com.

Dintre popoarele participante la studiu, africanii sunt cei care par să îl agreeze cel mai mult pe Obama, cu o ușoară diminuare a aprecierii în zona de nord a țării. Cele mai mici ratinguri au fost acordate în Egipt, unde doar 19% din respondenți au apreciat ca pozitivă activitatea președintelui Obama.

În Europa, cele mai multe procente vin din zona Europei de Est. Locuitorii din Kosovo îşi arată aprecierea faţă de susţinerea independenţei republicii de către Casa Albă: 90% din cei intervievaţi îl apreciază pe Obama, o diferenţă majoră faţă de doar 8 procente în Serbia.

În medie, acţiunea lui Barack Obama este evaluată pozitiv de 42 la sută dintre europenii intervievaţi, faţă de 45 la sută în 2010. În Americi, preşedintele SUA obţine 40 la sută opinii favorabile, faţă de 46 la sută în 2010 şi 53 la sută în 2009. În Asia, 39 la sută dintre persoanele intervievate aprobă acţiunea sa, faţă de 41 la sută în 2010.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)