Sony a angajat firme şi agenţi speciali pentru a curăţa reţeaua şi a prinde răufăcătorii

Sony a angajat firme şi agenţi speciali pentru a curăţa reţeaua şi a prinde răufăcătorii
Sony a angajat investigatori externi pentru a curăţa reţeaua şi a prinde oamenii din spatele atacului informatic masiv, care a expus date personale a peste 100 de milioane de utilizatori, anunţă Reuters. ...

Sony a angajat investigatori externi pentru a curăţa reţeaua şi a prinde oamenii din spatele atacului informatic masiv, care a expus date personale a peste 100 de milioane de utilizatori, anunţă Reuters.

Gigantul producător de electronice a angajat o echipă de la compania Data Forte, care este condusă de un fost agent special de la Serviciul de Investigaţie Criminală a Statelor Unite. Aceştia vor lucra împreună cu agenţi FBI, care de asemenea fac investigaţii.

Conducerea Sony a declarat, joi, că a apelat la serviciile unor detectivi de securitate online, de la Guidance Software, precum şi la consultanţi, pentru a scăpa de atacul informatic.

Agenţii de la FBI au spus că analizează scurgerea datelor, care poate include numerele unui card de credit.

Sony a angajat de asemenea o firmă de avocatură pentru a ajuta la investigaţii.

Luni, reprezentanţii Sony au anunţat că datele personale a încă 25 de milioane de utilizatori şi reţeaua de jocuri de PC Sony Online Entertainment au fost atacate de hackeri.

Pe blogul oficial Playstation , reprezentanţii companiei postaseră o listă cu datele care ar fi fost furate: nume, adresă, ţară, adresă de e-mail, data naşterii, datele de logare PlayStation şi ID-urile online.

Mai mult, atacatorii au pus mâna pe o bază de date veche de acum patru ani cu 23.000 de nume şi au obţinut date despre chelutielile făcute de 11.000 de clienţi din Austria, Germania, Olanda şi Spania.

O firmă de avocatură din Toronto a dat în judecată Sony pentru un miliard de dolari, numit ca reclamant un utilizator PlayStation de 21 de ani, din Mississauga, Ontario.

Pagubele ar putea acoperi costurile pentru doi ani de investigaţii şi de asigurări contra fraudei, se arată îmtr-un comunicat al companiei japoneze.