Sony va oferi compensaţii clienților afectați de atacul cibernetic: PlayStation Newtork va reporni în câteva zile

Sony va oferi compensaţii clienților afectați de atacul cibernetic: PlayStation Newtork va reporni în câteva zile
Grupul japonez Sony a anunțat că își va compensa clienții care au fost afectați de atacul informatic, ce a avut loc zile trecute, informează The Independent. Președintele executiv, Kaz Hirai, și-a cerut scuze...

Grupul japonez Sony a anunțat că își va compensa clienții care au fost afectați de atacul informatic, ce a avut loc zile trecute, informează The Independent. Președintele executiv, Kaz Hirai, și-a cerut scuze public, susținând că „atacul elaborat a fost săvârșit de un hacker priceput”.

Potrivit anunțului Sony, în urma atacului cibernetic au fost furate mai multe date personale ale clienților, repesctiv nume, adresă, țară, adresă de e-mail, data nașterii, datele de logare PlayStation și ID-urile online. Angajații Sony au lucrat „zi și noapte pentru a recupeara datele” și speră ca până la sfârșitul săptămânii ca rețeau PlayStation să revină la normalitate, a mai declarat Kaz Hirai.

De asemenea, Sony a anunțat că timp de o lună clienții se vor putea înscrie gratuit la PlayStation Plus, iar cei care sunt deja înscriși vor beneficia de încă o lună gratis.

„Sony Computer Entertainment și Sony Network Entertainment International vor reporni în curând, în etape și pe regiuni, PlayStation Newtork și Qriocity, începând prin a repune în funcțiune serviciile de jocuri, muzică și video. Luăm în serios securitatea clineților noștri și suntem hotărâți să îi ajutăm în continuare”, a adăugat Hirai.

Pe 27 aprilie Sony și-a anunțat utilizatorii PlayStation că informațiile personale, inclusiv detaliile bancare, s-ar putea să fi fost furate, în urma unui atac informatic. Jucătorii s-au arătat dezamăgiți de această veste, după care au anunțat că vor boicota produsele Sony.

„Ai crede că datele tale personale sunt sigure când vine vorba de o companie, așa cum este Sony (…) Uitându-mă acum la jocuri, stau și mă gândesc: Chiar vreau să-mi dau banii pe Sony?”, a declarat un utilizator în vârstă de 42 de ani. 

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)