Sony, vulnerabilă în faţa unei alte probleme de securitate

Sony, vulnerabilă în faţa unei alte probleme de securitate

Sony Corp. a închis un site creat pentru a ajuta milioane de utilizatori afectaţi de atacul informatic din aprilie, după ce a fost găsită „o gaură”, scrie Reuters. Site-ul a fost realizat pentru ca cei 77 de milioane de utilizatori ai platformei PlayStation Network să-şi reseteze parolele după ce a fost descoperită slăbiciunea securităţii.

Problema în legătură cu care Sony şi-a alertat clienţii marchează un alt pas înapoi al companiei, care a fost sub asediul hackerilor, care au spart sistemul acum o lună.

Potrivit purtătorului de cuvând al Sony, Dan Race, compania a descoperit o gaură în site care ar putea permite hackerilor să acceseze datele personale ale utilizatorilor din aprilie, pentru a ale accesa conturile, folosind informaţiile pe care le-au furat.

„Dacă aş avea un email şi data de naştere a unei persoane, aş putea să-i accesez contul”, a spus Race.

Prin urmare, Sony a suspendat temporar activitatea paginii de resetare a parolei de pe site, precum şi serviciul de muzică Qriocity.

Sony a anunţat luna trecută că a fost victima unuia dintre cele mai grave atacuri cinbernetice din istorie. Site-ul PlayStation a fost închis peste tot în lume, în mijlocul lunii aprilie, şi treptat a redeschis accesul, începând cu Statele Unite.