Soția lui „El Chapo”, condamnată la trei ani de închisoare. Emma Coronel a pledat vinovată pentru complicitate la trafic de droguri

Soția lui „El Chapo”, condamnată la trei ani de închisoare. Emma Coronel a pledat vinovată pentru complicitate la trafic de droguri
Foto: Hepta.ro

Soția celebrului traficant de droguri „El Chapo” a fost condamnată la trei ani de închisoare. Emma Coronel a recunoscut că a fost complice la traficul de droguri și spălarea de bani din cartelul Sinaloa, informează AFP.

În cazul soției lui Joaquin ”El Chapo” Guzmán, procurorii au cerut o pedeapsă de 4 ani, însă magistrații americani au decis ca pedeapsă să fie de 3 ani, motivarea fiind vârsta fragedă a femeii, la momentul căsătoriei cu celebrul traficant de droguri.

Soția lui „El Chapo”, condamnată la 3 ani de închisoare

În vârstă de 32 de ani, Emma Coronel a fost condamnată de un judecător federal din SUA la trei ani de închisoare, după ce a recunoscut că s-a implicat în traficul de droguri și spălarea de bani din cartelul Sinaloa.

Inițial, pentru ea s-a cerut o pedeapsă de 4 ani, dar având în vedere că a colaborat cu autoritățile, femeia a primit o pedeapsă de doar 3 ani. Ea a plecat vinovată, motiv pentru care judecătorii au decis ca timpul petrecut după gratii să fie mai scurt.

În luna iunie a acestui an, nevasta lui „El Chapo” a pledat vinovată pentru trei capete de acuzare: participare la trafic de droguri, spălare de bani şi tranzacţii cu un traficant străin.

Emma Coronel, fosta Regina a Frumuseții

Fosta Regina a Frumuseții, Emma Coronel a pledat vinovată, iar astfel a reușit să scape de plata sumei de 1,5 milioane de dolari, dar și de 2 ani de închisoare. Pedeapsa primită de soția lui El Chapo a fost de 3 ani de detenție.

El Chapo a fost considerat cel mai mare traficant de droguri din lume. În 2016, el a fost arestat, iar în 2017 a fost extrădat în SUA. El își execută pedeapsa într-un penitenciar din Colorado, după ce a fost condamndat, în 2019, la închisoare pe viață.