Spania: Madrid este capitala europeană cu cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus. Protest al câtorva mii de locuitori ai cartierelor care vor fi închise de luni (VIDEO)

Spania: Madrid este capitala europeană cu cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus. Protest al câtorva mii de locuitori ai cartierelor care vor fi închise de luni (VIDEO)

Madridul a devenit capitala europeană cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Până la data de 13 septembrie, în capitala Spaniei, la fiecare 100.000 de locuitori existau 700,16cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit datelor publicate de European Centre for Disease Prevention and Control, citate de TVE. În aceste condiții, începând de luni, Guvernul regional a impus noi măsuri de restricție, ceea ce a dat naștere unor proteste în rândul celor care locuiesc în cartierele ce vor fi închise de la începutul săptămânii viitoare.

Madrid, capitala europeană cu cele mai multe cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori: Oamenii au ieșit în stradă contestând restricțiile

Mii de locuitori ai cartierelor din sudul Madridului au ieșit în stradă, duminică, pentru a contesta măsurile pe care le consideră „segregaţioniste” și despre care cred că nu vor limita răspândirea virusului. Protestatarii au scandat „Este segregare, nu izolare”, „Mai mulţi medici şi mai multe scanere” și au cerut demisia premierului Guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso.

Mai multe cartiere din Madrid vor fi închise începând de luni

Aproximativ 850.000 de persoane sunt afectate de aceste măsuri. Odată cu impunerea noilor restricții, locuitorii cartierelor închise vor putea să intre și să iasă din zonele în care locuiescdoar din motive legate demuncă, educațiesau îngrijiri medicale.Adunările publice și private vor fi limitate la șase persoane, iar parcurile vor fi închise.

37 de zone sunt vizate de restricțiile care vor intra în vigoare luni. Cele mai ridicate rate de infectare au fost raportate recent în Puente de Vallecas, cu 1.240,76 cazuri la 100.000 de locuitori, Villaverde cu 1.157,47, Usera cu 1.155,71, Carabanchel cu 884,24 și Ciudad Lineal cu 876,16.

Oficial spaniol: Dacă trebuie să închidem Madridul, vom face asta

În acest context, consilierul pe probleme de sănătate din Comunidad de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, a declarat că „dacă trebuie să închidem Madridul, vom face asta”.

Totodată, acesta a precizat că, sâmbătă, în regiunea Madridului erau spitalizate aproximativ 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 300 se erau internate la terapie intensivă.

În ceea ce privește situația la nivel național, în Spania, cele mai recente date anunțate de MinisterulSănătății arată un bilanț record de 14.389 de noi cazuri.

În topul capitalelor europene cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 se mai află Praga, cu 269,52 de cazuri la 100.000 de locuitori, şi Paris, cu 202 cazuri.

Spania: Madrid este capitala europeană cu cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus. Protest al câtorva mii de locuitori ai cartierelor care vor fi închise de luni