Starbucks își închide toate cafenelele din Rusia. Cei 2000 de angajați vor fi sprijiniți timp de 6 luni

Starbucks își închide toate cafenelele din Rusia. Cei 2000 de angajați vor fi sprijiniți timp de 6 luni
Starbucks își închide toate cafenelele din Rusia. Sursa: Hepta/ Sputnik / Mikhail Voskresenskiy

Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, a anunțat că a părăsit piața din Rusia și că nu va mai avea o prezență a mărcii în această țară, potrivit unui  comunicat de presă emis luni.

Compania spune că a operat în Rusia timp de 15 ani și că acum și-a închis cele 130 de cafenele din țară. Starbucks se alătură altor companii precum McDonald’s și Exxon Mobil pentru a-și scoate complet afacerile din Rusia, potrivit CNN.

Cei 2000 de angajați vor fi sprijiniți de către companie

Starbucks spune că va „susține” cei aproape 2.000 de angajați ai săi din Rusia, inclusiv prin plata timp de șase luni și asistență pentru parteneri în căutarea unoi noi oportunități.

Acest lucru vine după ce CEO-ul Starbucks, Kevin Johnson, a declarat în martie că a suspendat toate activitățile comerciale din Rusia, inclusiv livrarea tuturor produselor Starbucks.

McDonald’s a închis 850 de restaurante din Rusia

La începutul lunii martie, McDonald’s a anunțat închiderea celor 850 de restaurante din Rusia și suspendarea tuturor activităților, însă a subliniat că angajații vor fi plătiți în continuare.

„Situaţia este extraordinar de dificilă pentru un brand global ca al nostru şi sunt numeroase aspecte de luat în considerare”, a declarat directorul general McDonald’s, Chris Kempczinski.

„În acelaşi timp, respectarea valorilor noastre înseamnă că nu putem ignora suferinţa umană inutilă care are loc în Ucraina”, a adăugat Kempczinski.

Printre companiile care și-au suspendat activitatea în Rusia, se numără și Estée Lauder, Fortinet, Trimble, PepsiCo sau Coca-Cola.

Urmăriți B1TV.ro și pe