Statele Unite: 70 de morți în urma furtunilor violente

Statele Unite: 70 de morți în urma furtunilor violente
Numărul victimelor din ultimele zile, în urma furtunilor violente din Statele Unite, s-a ridicat la 70, potrivit unui nou bilanț, stabilit de oficiali ai serviciilor de urgență, relatează The Herald Sun. ...

Numărul victimelor din ultimele zile, în urma furtunilor violente din Statele Unite, s-a ridicat la 70, potrivit unui nou bilanț, stabilit de oficiali ai serviciilor de urgență, relatează The Herald Sun

Președintele american Barack Obama a declarat stare de urgență și a ordonat Guvernului să acționeze rapid, pentru a veni în ajutorul acestui stat. 

Serviciul Național de Meteorologie a făcut public o alertă prin care oamenii sunt avertizați asupra riscului ridicat de tornade, grindină, inundații și trăsnete în sudul Statelor Unite, de miercuri, de la ora 12:00 (15:00 ora României) și până joi, ora 2:00 GMT (5:00, ora României).

Potrivit sursei precizate, intemperiile ar putea viza 21 de state americane, de la Marile Lacuri până la Golful Mexix și la coastele Atlanticului.

Cinci persoane au murit sâmbătă în North Carolina și alte șapte și-au pierdut viața în Alabama, în comitatele Autauga, Washington și Marengo. Furtunile au smuls din rădăcini mai mulți copaci, a distrus acoperișuri de case și a întrerupt liniile telefonice.

Aproximativ 20 de tornade au lovit statul Mississippi, vineri, iar joi, 15 tornade au fost înregistrate în Oklahoma, Kansas și Texas.

În Arkansa, furtunile au ridicat o rulota la 21 de metri înălțime, provocând moartea unei femei de 65 de ani și rănind grav un bărbat de 70 de ani. În Oklahoma, două persoane au fost ucise, mai multe case distruse și scoala devastată.