Statul Islamic, aproape de o înfrângere definitivă în Irak: A fost lansat asaltul asupra ultimei redute a jihadiștilor din orașul Mosul

Statul Islamic, aproape de o înfrângere definitivă în Irak: A fost lansat asaltul asupra ultimei redute a jihadiștilor din orașul Mosul

Armată irakiană a lansat sâmbătă operațiunea militară de capturare a ultimei redute pe care o mai dețin jihadiștilor din Statul Islamic, anunță Reuters.

Recucerirea orașului Mosul de armata irakiană ar marca pierderea definitivă a părții irakiene din "calificatul" declarat de Statul Islamic asupra Irakului și a Siriei.

Ofensiva asupra orașului Mosul, efectuată cu sprijin aerian din partea Statului Islamic, durează de mai bine de 8 luni. Principalul motiv pentru care recucerirea orașului se desfășoară cu greutate este faptul că jihadiștii s-au amestecat printre civili.

Orașul Mosul se află în mâinile Statului Islamic încă din 2014 și tot aici se află și moscheea al-Nuri unde liderul ISIS Abu Bakr al-Bagdadi a anunțat apariția "califatului". Piederea acestei moschei ar reprezenta o lovitură extrem de imporantă simbolic pentru teroriști.

Jihadiștii din Statul Islamic au mari probleme și în Siria, unde au pierdut teritorii imporante în dauna armatei siriene sprijinite de Rusia, a coaliției occidentale anti-ISIS sau a rebelilor kurzi sprijini de Statele Unite.

Ultima oră
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”
16:16 - Motivul pentru care Ion Țiriac a lipsit de la cununia Simonei Halep. Ilie Năstase l-a dat de gol: „Eu așa am înțeles”