“Strategia ucigașă de sabotaj a Israelului”: Mosadul implicat în asasinarea unui om de știință iranian

“Strategia ucigașă de sabotaj a Israelului”: Mosadul implicat în asasinarea unui om de știință iranian
Publicația germană Der Spiegel a publicat un material care relatează că Israelul se află în spatele asasinării academicianului iranian Dariush Rezaeinejad. În articolul publicat luni și intitulat...

Publicația germană Der Spiegel a publicat un material care relatează că Israelul se află în spatele asasinării academicianului iranian Dariush Rezaeinejad.

În articolul publicat luni și intitulat “Strategia ucigașă de sabotaj a Israelului”, ziarul german relatează că serviciile secrete israeliene, Mossad, ar fi organizat asasinarea omului de știință.

Potrivit publicației atacul ar fi “prima mutare” a noului șef al Mossad, Tamir Pardo, și pune asasinarea academicianului pe seama unui plan deliberat al Israelului de a întârzia programul nuclear al Iranului.

Întrebat dacă Tel-Avivul a fost implicat în uciderea lui Dariush Rezaeinejad, Ministrul Apărării israelian, Ehud Barak, a declarat: “Israelul nu răspunde”.

Pe 23 iulie, un bărbat neidentificat l-a împușcat mortal pe Rezaeinejad în fața casei sale. Nici o organizație nu a revendicat atentatul.

În 2010, pe 29 noiembrie, alți doi oameni de știință iranieni au fost ținta unor atacuri.

Teroriști neidentificați au detonat încărcături explozibile atașate de mașinile doctorului Majid Shahriari și profesorului Fereydoun Abbasi în zone diferite ale Teheranului. Primul fiind ucis pe loc iar cel de-al doilea fiind doar rănit.

Pe 2 decembrie 2010 ministerul de Interne Iranian a acuzat Mossadul, CIA și MI6 că ar fi fost în spatele atacurilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe