Studiu: Aproape 100.000 de persoane sunt infectate cu COVID-19 în fiecare zi în Marea Britanie

Studiu: Aproape 100.000 de persoane sunt infectate cu COVID-19 în fiecare zi în Marea Britanie
Foto: Pixabay.com

Aproape 100.000 de persoane sunt infectate cu COVID-19 în fiecare zi în Marea Britanie, un număr mult mai mare decât arată statisticile oficiale,potrivit unui nou studiu, care avertizează că „ceva trebuie să se schimbe înainte de Crăciun”.

Oamenii de știință de la Imperial College London au estimat că există aproximativ 96.000 de cazuri noi de COVID-19 în Anglia în fiecare zi și că focarul se dublează la fiecare nouă zile, scrie euronews.com.

Studiul, finanțat de Departamentul Sănătății, a constat în prelevarea de probe de la 85.000 de persoane selectate aleatoriu în Anglia la sfârșitul lunii octombrie. S-a constatat că aproximativ una din 128 de persoane este infectată cu virusul mortal.

„Rata de creștere pe care o vedem este într-adevăr destul de rapidă”, a spus Steven Riley, profesor de dinamică a bolilor infecțioase la Imperial College London, unul dintre conducătoriei științefici ai studiului.

Acesta a raportat că ratele au crescut în rândul tuturor grupelor de vârstă, inclusiv a celor cu cel mai mare risc: cercetătorii au remarcat o triplare a ratelor COVID-19 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani și o dublare la cei peste 65 de ani.

„Datele noastre arată că nu există niciun motiv să ne așteptăm ca această creștere exponențială să se schimbe în următoarele săptămâni, indiferent de ceea ce facem”, a avertizat Riley. „Noile cazuri se vor transforma în spitalizări”. Nu a fost clar dacă restricțiile impuse recent în nordul Angliei ar fi suficiente pentru a opri răspândirea în spirală a virusului, a adăugat el.

Riley a mai spus că politicienii ar trebui să ia în considerare măsuri mai stricte, „rezultatele (studiului) argumentează pentru măsuri luate mai devreme decât mai târziu” adăugând că „ceva trebuie să se schimbe înainte de Crăciun”.

Datele publicate joi de guvern au arătat că au fost confirmate încă 24.700 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Marea Britanie este țara cu cel mai mare impact din Europa în ceea ce privește numărul de morți, numărul crescând miercuri cu 310 până la 45.675.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri seară că un al doilea blocaj național va intra în vigoare vineri și va dura până la 1 decembrie.

El a spus în timpul discursului său televizat că răspândirea virusului a depășit „chiar și cele mai pesimiste proiecții”, cu până la 50.000 de persoane infectate în fiecare zi și mai mult de jumătate din paturile actuale de terapie intensivă din țară ocupate de pacienții cu COVID-19.

Adresa lui Macron a venit la doar câteva ore după ce cancelarul german Angela Merkel a anunțat un blocaj limitat care va începe pe 2 noiembrie.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”