Studiu: Luna şi Pământul au aceeaşi cantitate de apă

Studiu: Luna şi Pământul au aceeaşi cantitate de apă
Luna ar putea avea în interiorul ei la fel de multă apă ca şi Pământul, arată un studiu al misiunii Apollo. Cercetătorii au găsit picături de apă vulcanică în nava spaţială, atunci când s-a întors pe...

Luna ar putea avea în interiorul ei la fel de multă apă ca şi Pământul, arată un studiu al misiunii Apollo. Cercetătorii au găsit picături de apă vulcanică în nava spaţială, atunci când s-a întors pe Pământ, în 1972, la finalul misiunii Apollo 17, relatează Daily Mail.

Analiza mostrelor de apă sugerează că luna ar putea deţine sub mantie, stratul gros de rocă de sub crusta de la suprafaţă, de 100 de ori mai multă apă de cât se credea anterior. Mai mult, cercetătorii iau în calcul posibilitatea ca mantia de apă a Lunii să fie la fel de mare ca cea a Pământului.

„Rezultatele arată că Luna are apă în interiorul ei, într-o cantitate asemănătoare cu cea a Pământului, din ceea ce ştim legat de abundenţa apei”, a spus liderul echipei de cercetare, profesorul James van Orman.

Picăturile de apă portocalii proveneau din interiorul Lunii, când satelitul natural al Pământului avea erupţii vulcanice, cu mult timp în urmă, atunci când încă era activ din punct de vedere geologic.

Mai multe nave spaţiale au detectat apă în craterele de gheaţă de la poli.

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment