SUA anunță noi sancțiuni financiare după ultimele lansări de rachete nord-coreene

SUA anunță noi sancțiuni financiare după ultimele lansări de rachete nord-coreene
Noi sancțiuni americane după ultimele lansări de rachete nord-coreene Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Statele Unite au anunțat vineri noi sancțiuni financiare pe fondul lansării ultimelor rachete ale Coreei de Nord. Noile măsuri vizează două bănci din Rusia, acuzate că susțin programul nord-coreean de arme de distrugere în masă, conform AFP.

Noi sancțiuni americane după ultimele lansări de rachete nord-coreene

Potrivit unui comunicat al Trezoreriei americane, sancțiunile vizează două bănci rusești și anume  Far Eastern Bank și Bank Sputnik, precum și o companie afiliată la compania aeriană nord-coreeană Air Koryo.

„Statele Unite vor continua să implementeze și să aplice sancțiunile, îndemnând în același timp Coreea de Nord să reia diplomația și să renunțe la dezvoltarea armelor de distrugere în masă și a rachetelor balistice„, a declarat subsecretarul Trezoreriei, Brian Nelson, în comunicat.

Aceste sancțiuni au fost impuse după ce Rusia și China au utilizat dreptul de veto la o rezoluție americană în Consiliul de Securitate al ONU pentru a întări sancțiunile internaționale împotriva Phenianului.

Astfel că,  activele pe care le-ar putea avea în Statele Unite sunt înghețate și li se interzice accesul pe piața americană, conform Hotnews.ro.

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

Reamintim că pe 12 mai, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice către mare, de pe coasta sa de est, au anunțat Coreea de Sud și Japonia, într-un moment în care țara comunistă depune eforturi pentru a-și moderniza programele de armament și totodată în ziua în care a raportat în premieră un focar de COVID-19, transmite Reuters.

Trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune au fost lansate în jurul prânzului din zona Sunan a capitalei nord-coreene, Phenian, acolo unde se află un aeroport internațional. De altfel, Nordul pretinde că tot de acolo a tras și cu cea mai mare rachetă balistică intercontinentală din arsenalul său, Hwasong-17, pe 24 martie, conform precizărilor transmise de armata sud-coreeană.

Rachetele au parcurs aproximativ 360 de kilometri și au atins o altitudine de 90 de kilometri, la o viteză maximă de Mach 5, spun militarii sud-coreeni. Armata americană a vorbit și ea despre acest episod și a explicat că acesta nu reprezintă o amenințare imediată pentru securitatea sa sau a aliaților săi.

Urmăriți B1TV.ro și pe