SUA, avertizare de ultimă oră referitoare la acțiunile Rusiei: „Începutul unei invazii” (VIDEO)

SUA, avertizare de ultimă oră referitoare la acțiunile Rusiei: „Începutul unei invazii” (VIDEO)
SUA, avertizare de ultimă oră referitoare la acțiunile Rusiei: „Începutul unei invazii” (FOTO- Hepta/DPA Images / AA/ABACA)

SUA au transmis că mișcarea Rusiei de a comanda trupe în estul Ucrainei echivalează cu „începutul unei invazii”, scrie BBC.

Vorbind pentru CNN, consilierul adjunct al SUA pentru securitate națională Jonathan Finer a spus „credem că acesta este, da, începutul unei invazii, cea mai recentă invazie a Rusiei în Ucraina”.

Când i s-a cerut să clarifice poziția SUA, el a spus: „O invazie este o invazie și asta este în curs de desfășurare”.

El a adăugat că sancțiunile „severe” vor fi anunțate în curând ca răspuns la acțiunile Rusiei.

Undă verde lui Vladimir Putin pentru a folosi armata în afara țării

Senatul Federației Ruse i-a acordat președintelui Vladimir Putin, marți, printr-un vot unanim, puterea de a disloca forțele armate ruse peste hotarele țării, susține postul rusesc de stat RT.

Vestea vine în contextul în care Ucraina este înconjurată din trei părți de forțele armate ale Federației Ruse, cu Moscova negând în continuare că ar pregăti o invazie pe scară largă.

Tensiunile s-au intensificat în urma discursului controversat ținut luni seara de Vladimir Putin, în cadrul căruia a dat curs mai multor linii de propagandă sovietice.


„Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată integral de Rusia, mai precis de Rusia comunistă, bolșevică. Acest proces a început aproape imediat după revoluția din 1917 .”

„Apoi, în ajunul și după cel de-Al Doilea Război Mondial, Stalin deja anexase la URSS și transferase către Ucraina câteva teritorii care anterior aparțineau Poloniei, României și Ungariei.”

„Iar în 1954, din anumite motive, Hrușciov a luat Crimeea de la Rusia și a dat-o Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Uniunii Sovietice”, a declarat Vladimir Putin, citat de CNN.

Serghei Lavrov, reacție sfidătoare

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a luat în derâdere, marți, amenințarea cu sancțiuni din partea Occidentului.

„Colegii noştri europeni, americani, britanici nu se vor opri şi nu se vor calma până când nu-şi vor fi epuizat posibilităţile de așa-zisă ”pedepsire a Rusiei”.

Ne ameninţă deja cu tot felul de sancţiuni sau cu, aşa cum spun ei acum, ”mama tuturor sancţiunilor”.

Noi suntem obişnuiţi cu aşa ceva și știm că sancţiunile vor fi impuse oricum cu motiv sau fără”, a spus ironic Lavrov.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate