SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune, spune șeful Pentagonului

SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune, spune șeful Pentagonului
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Alex Edelman

SUA nu încearcă să împiedice Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiuni care ar putea să lovească ținte aflate pe teritoriul Rusiei, a declarat șeful Pentagonului, Lloyd Austin, potrivit CNN.

SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune

„Nu lucrăm pentru a împiedica Ucraina să își dezvolte propriile lor capacități”, a declarat secretarul american al Apărării.

Declarațiile sale au venit în contextul în care un oficial de top din Departamentul de Stat al SUA a sugerat, marți, că în spatele recentelor atacuri cu drone de la două baze rusești ar fi fost ucrainenii, context în care l-a acuzat direct pe președintele rus Vladimir Putin de crime de război prin țintirea populației civile și a infrastructurii.

Subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a precizat pentru CNN că „nimeni nu a revendicat responsabilitatea” pentru atacurile cu drone, dar a adăugat că „poporul ucrainean este incredibil de inovativ; își fac propriile drone (…), care sunt incredibil de eficiente”.

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a declarat la rândul său că SUA „nu a încurajat sau permis ucraienilor să lovească în interiorul Rusiei”.

Într-o conferință de presă la care au participat șeful Pentagonului și omologii lor australieni, secretarul de stat al SUA a menționat că știe de atacurile cu drone de pe teritoriul Rusiei, dar nu are alte informații.

Urmăriți B1TV.ro și pe