SUA: Un celebru tablou de Gauguin, atacat de o femeie in muzeu

SUA: Un celebru tablou de Gauguin, atacat de o femeie in muzeu
Un celebru tablou al pictorului francez Paul Gauguin a fost "atacat" săptămâna trecută de o vizitatoare a muzeului National Gallery din Washington, fără a fi însă avariat, informează AFP.Putătorul de cuvânt...

Un celebru tablou al pictorului francez Paul Gauguin a fost „atacat” săptămâna trecută de o vizitatoare a muzeului National Gallery din Washington, fără a fi însă avariat, informează AFP.

Putătorul de cuvânt al muzeului din Washington a declarat că celebrul tablou „Deux Tahitiennes”, pictat în 1899 nu a avut de suferit de pe urma „atacului” de vineri.

În timpul vizitei la muzeu, femeia a început dintr-o dată să lovească tabloul şi a încercat apoi să îl ridice de pe suportul pe care era expus. Aceasta a fost imediat imobilizată şi arestată de agenţii de pază ai muzeului fiind acuzată de tentativă de furt şi distrugere a proprietăţii private.

Incidentul i-a şocat pe cei prezenţi la muzeu, a declarat Ellen Goldstein, o turistă care vizita în acel moment National Gallery din Washington.

Tabloul a fost împrumutat de la Metropolitan Museum of Art din New York pentru a fi inclus într-o expoziţie dedicată lui Paul Gauguin, inaugurată în luna februarie.

Tabloul „Deux Tahitiennes” a fost terminat în anul 1899, când Paul Gauguin locuia în Tahiti, aceasta fiind una dintre ultimele lucrări ale sale