Suma record plătită pentru o comandă de la McDonald’s: Un turist s-a ales cu o amendă usturătoare din cauza burgerilor

Suma record plătită pentru o comandă de la McDonald's: Un turist s-a ales cu o amendă usturătoare din cauza burgerilor
Foto: pixabay.

Un turist care zbura din Bali în Australia nu a ținut cont de restricții impuse de autorități și s-a trezit cu o amendă uriașă.

Un turist care a zburat cu avionul din Bali, Indonezia până în Australia, care a ridicat recent toate restricțiile legate de Covid, a fost amendat cu aproximativ 1.874 de dolari pentru că a ținut în bagaj doi burgeri McDonald’s, notează CNN Travel.

Comanda i-a costat aproape 2.000 de dolari

Potrivit sursei citate, un câine de serviciu a adulmecat burgeri nedeclarți cu ou McMuffin și carne de vită și un croissant cu șuncă, care sunt de obicei în meniul de dimineață la restaurantele fast-food McDonald’s, în bagajele unui turist. Ulterior, bărbatul a fost amendat cu 1.874 de dolari.

Având în vedere că un burger McMuffin costă de obicei aproximativ 2 dolari, iar un croissant McDonald’s costă aproximativ 1 dolar, călătorul a trebuit să plătească o sumă uriașă pentru micul dejun. Acesta nici nu a putut să-l mănânce, deoarece produsele i-au fost confiscate.

Acum ceva timp, autoritățile australiene au introdus noi reguli dure de biosecuritate, după ce focarul febrei aftoase din Indonezia s-a răspândit în Bali, destinația populară în rândul turiștilor australieni.

Măsuri dure, impuse de australieni

Totodată, autoritățile australiene au emis un ordin prin care au avertizat că pasagerii care sosesc în țară din Indonezia vor fi controlați cu atenție în special în aeroporturi. În cazul refuzului de a trece controlul, aceștia erau amenințați cu amendă sau chiar cu refuzul intrării dacă contravenientul se dovedea a fi străin.

Febra aftoasă este relativ inofensivă pentru oameni, dar periculoasă pentru animalele artiodactile, în unele cazuri duce la moartea acestora. Boala poate fi transmisă de animale vii, prin carne și produse lactate, precum și pe haine, încălțăminte și chiar în bagajele persoanelor care au fost în contact cu animalele infectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe