Sute de mii de măști de protecție importate din China au fost retrase din spitalele din Olanda

Sute de mii de măști de protecție importate din China au fost retrase din spitalele din Olanda
Foto: pixabay.com

Sute de mii de măști importate din China au fost retrase din spitalele din Olanda, după ce s-a descoperit că acestea nu erau conforme pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

După ce a primit la 21 martie „o livrare a unui fabricant chinez de măşti cu un certificat de calitate KN95, ministerul a fost avertizat că, în cursul inspectării, calitatea acestei încărcături nu a corespuns criteriilor”, a declarat ministerul într-un comunicat remis agenţiei France Presse.

„Al doilea test a dezvăluit că măştile nu corespund normelor de calitate. S-a luat decizia de a nu se mai folosi integral acest transport”, a declarat ministerul

Autoritțile olandeze au precizat că doar o parte din aceste măști produse în China au fost distribuite în spitale, în timp ce o mare parte a lotului a fost pus în așteptare și nu a mai ajuns să fie folosit.

Măsura a afectat aproape jumătate dintr-un lot de 1,3 milioane de măşti de tip FFP2, 600.000 de unităţi, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

Anunțul autorităților din Olanda vine la scurt timp după ce sâmbătă, ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat că a comandat tot din China „peste un miliard” de măşti.