Taiwanul mută trupe pe coastele de est și de vest. A tras cu rachete de avertizare împotriva dronelor Chinei

Taiwanul mută trupe pe coastele de est și de vest. A tras cu rachete de avertizare împotriva dronelor Chinei
Sursa Foto: Hepta

Ultima oră: Armata Taiwanului a mutat trupe pe coastele de vest și de est. Este de așteptat să fie un răspuns la manevrele flotei de distrugătoare ale Chinei care se desfășoară la 12 mile marine în largul coastei Taiwanului.

Ministerul Apărării din Taiwan a informat că aeronave neidentificate, probabil drone, au zburat miercuri noaptea deasupra zonei insulelor sale Kinmen şi că a tras rachete de semnalizare pentru a le alunga.

Taiwanul este în alertă după ce China efectuează o serie de exerciţii militare ca răspuns la vizita recentă, pe insulă, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Dronele chinezești adunau informații deespre apărarea Taiwanului

Generalul-maior Chang Zone-sung din comandamentul de apărare Kinmen al armatei a declarat pentru Reuters că dronele chineze au zburat în pereche în zona Kinmen de două ori miercuri seara, în jurul orelor locale 21.00 şi 22.00. „Am tras imediat rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restricționată şi de aceea le-am dispersat”, a spus el.

Insulele Kinmen, se află chiar în apropierea coastei de sud-est a Chinei, lângă oraşul Xiamen.

„Avem o procedură standard de operare. Vom reacționa dacă vor intra”, a adăugat Chang, adăugând că nivelul de alertă pe Kinmen rămâne cel „normal”.

Autoritățile militare taiwaneze cred că misiunea dronelor a fost să adune informații despre desfășurarea de securitate a Taipeiului în insulele sale periferice.

Vizita lui Pelosi a întărit mesajul SUA referitor la independența Taiwanului

Președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a sosit în Taiwan marți seara, sfidând avertismentele chineze împotriva vizitei sale pe insula auto-condusă pe care Beijingul o pretinde drept teritoriu și creând scena pentru o escaladare bruscă a tensiunilor dintre China și Statele Unite, notează The Washington Post.

China a avertizat marți că Statele Unite vor avea „responsabilitatea” pentru vizita în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, și că vor trebui „să plătească prețul”.

Regimul comunist de la Beijing a căutat să izoleze diplomatic Taiwanul și consideră astfel de schimburi cu demnitari străini de nivel înalt drept sprijin pentru independența oficială a insulei care găzduiește 23 milioane de oameni

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:15 - Moment incredibil la Săptămâna Modei de la Paris. Un lichid stropit pe un manechin s-a transformat în rochie
08:09 - Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară
07:57 - Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)