O invazie sau forța militară în Taiwan ar face ca fabrica producătoare de cipuri să devină inoperabilă. Ea deține acum 50% din piața mondială

O invazie sau forța militară în Taiwan ar face ca fabrica producătoare de cipuri să devină inoperabilă. Ea deține acum 50% din piața mondială
O invazie sau forța militară în Taiwan ar face ca fabrica producătoare de cipuri să devină inoperabilă, sursă foto: captură YT

Dacă China ar invada Taiwanul, atunci cea mai avansată fabrică de cipuri din lume, TSMC, ar deveni inoperabilă, a declarat preşedintele acesteia, Mark Liu, într-un interviu în limba engleză acordat CNN săptămâna aceasta.

În interviul nedatat, Liu a spus că, dacă Taiwanul ar fi invadat de China, fabrica producătorului de cipuri nu ar putea funcţiona, deoarece se bazează pe lanţurile globale de aprovizionare.

”Nimeni nu poate controla TSMC prin forţă. Dacă luaţi o forţă militară sau o invazie, veţi face fabrica TSMC neoperabilă.

Deoarece aceasta este o unitate de producţie atât de sofisticată, depinde de conexiunea în timp real cu lumea exterioară, cu Europa, cu Japonia, cu SUA, de la materiale la produse chimice, la piese de schimb, la software de inginerie şi diagnosticare”, a spus Liu.

TSMC deține peste 50% din piața mondială de cipuri

TSMC este cel mai avansat producător de cipuri din lume, care fabrică procesoare pentru companii americane, între care se află şi Apple şi Qualcomm. TSMC produce cipurile Apple din seria A şi seria M şi deţine peste 50% din piaţa mondială de semiconductori.

Războiul nu aduce câştigători, toată lumea ar pierde”, a mai spus Liu.

Săptămâna trecută, Camera Reprezentanţilor a adoptat legea Chips and Science Act, care alocă stimulente de miliarde de dolari pentru a construi fabrici de cipuri în SUA. Preşedintele Biden a semnat proiectul de lege marţi.

Miercuri, Nancy Pelosi a declarat că un proiect de lege american privind cipurile pentru calculatoare ar fi o bună oportunitate de a spori cooperarea, având în vedere că producătorul taiwanez de cipuri TSMC produce mai mult de jumătate din semiconductoarele din lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:10 - Adrian Negrescu: Românii vor să meargă în vacanțe pe litoral, dar ai nevoie de infrastructură și de servicii. Oamenii vor să simtă că banii pe care îi dau la 3-4 stele se traduc în servicii de calitate (VIDEO)
16:08 - Efectele crizei din Rusia: moldovenii şi cetăţenii altor regiuni ex-sovietice părăsesc Rusia cu zecile de mii
15:53 - Vitali Klitschko spune că a fost amenințat de biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski: „Am fost și rămân ceățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”
15:37 - Specialiştii militari de la ISW: Putin are două priorităţi în războiul deschis Ucrainei
15:26 - Liberala milionară de la Ministerul Digitalizării. Oana Babagiu are 11 locuințe, dintre care două în Spania, și e asociată la un coafor din Londra, promovat în țară de Ana-Maria Prodan. Legătura cu Rareș Bogdan
15:14 - (UPDATE) Războiul din Ucraina, 15 august: Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei(SBU) din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol.
15:04 - Patrick Mouratoglou, după victoria Simonei Halep de la Toronto: „Nu am mai văzut niciodată o națiune care își susține atât de tare campioana, peste tot în lume”
14:47 - Scriitorul Stephen King despre Trump: „Un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană”
14:37 - 2.254 de cazuri noi de COVID-19, la circa 9.000 de teste efectuate / Rată de infectare de 7,67 în București
14:25 - Meteo: Zi cu ploi, trăsnete, vijelii / Apoi vine canicula!