Tensiuni între Ucraina și Ungaria. Volodimir Zelenski: „Ei văd lumea greșit”

Tensiuni între Ucraina și Ungaria. Volodimir Zelenski: Ei văd lumea greșit
Foto: Hepta/DPA Images / Serg Glovny.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a criticat Ungaria pentru că a refuzat să susțină embargoul petrolier împotriva Rusiei, știind că banii din energie finanțează războiul Kremlinului împotriva Ucrainei.

„Am ajuns la al șaselea pachet de sancțiuni. Acesta include un embargo petrolier. Rusia câștigă în jur de 200 de miliarde de dolari. E clar că poate cumpăra orice armă. A fost introdus cel de-al șaselea pachet? Nu. De ce? Ceva este în neregulă cu petrolul. Cumva ei văd lumea greșit”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de Unian.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Prețul embargoului petrolier

Acum ceva timp, ministrul ungar al afacerilor externe, Peter Szijjarto, a anunțat că Ungaria are nevoie o perioadă de patru ani și de investiții de 750 de milioane de euro pentru a renunța la petrolul rusesc, cu mult mai puțin decât evaluarea prezentată luni, când susținea că ar fi nevoie de 18 miliarde de euro pentru a transforma structura energetică națională, transmite EFE preluată de Agerpres.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

„Diversificarea aprovizionării (prin oleoductul Adria) va necesita o investiţie de 200 milioane de euro, în timp ce transformarea capacității de rafinare va presupune un cost de 550 milioane de euro”, a declarat șeful diplomației ungare, miercuri, în comisia economică a parlamentului de la Budapesta.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Urmăriți B1TV.ro și pe