TEPCO a cerut sprijin financiar de la stat

TEPCO a cerut sprijin financiar de la stat

Operatorul centralei de la Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), a cerut ajutor financiar de la stat pentru a compensa famiile îndoliate care și-au pierdut persoanele iubite și cei care au fost afectați în urma cutremurului devastator din 11 martie, urmat de tsunami, informează BBC.

Președintele TEPCO, Masataka Shimizu, a declarat că va face o vizită ministrului Economiei, Banri Kaieda, în cursul zilei de marți.

„Practic, TEPCO trebuie să aibă grijă să compenseze familiile îndoliate, dar guvernul se va asigura ca cei afectați de cutremur să fie răsplătiți”, a afirmat ministrul de Finanțe, Yoshihiko Noda, citat de sursa precizată.

Potrivit BBC, operatorul centralei de la Fukushima deja a început să ajute financiar rezidenții din vecinătatea centralei nucleare, după ce aceștia au fost nevoiți să părăsească zona, întrucât radiațiile începuseră să se scurgă din reactor.

Banri Kaieda susține că din cauza închiderii unor reactoare nucleare, operatorul centralei va trebui să crească producția în centralele termice, care va costa circa 1.000 de miliarde de yeni.