TEPCO: Doi angajați care au murit la centrala Fukushima în urma cutremurului au fost identificați

TEPCO: Doi angajați care au murit la centrala Fukushima în urma cutremurului au fost identificați
Compania TEPCO care administrează centrala nucleară de la Fukushima a anunțat că doi angajați care au fost daţi dispăruţi după cutremurul de luna trecută au fost găsiţi morți în interiorul centralei...

Compania TEPCO care administrează centrala nucleară de la Fukushima a anunțat că doi angajați care au fost daţi dispăruţi după cutremurul de luna trecută au fost găsiţi morți în interiorul centralei nucleare. Tehnicienii au murit ca urmare a hemoragiei provocate de răni multiple, relatează agenţia Kyodo. TEPCO a anunțat că cei doi angajaţi au murit, probabil, în jurul orei 16.00 pe date de 11 martie, după cutremurul urmat de un tsunami devastator.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi angajaţi – în vârstă de 21 şi, respectiv, 24 de ani – au fost găsite miercuri, acestea prezentând un nivel ridicat de contaminare radioactivă.

Autorităţile japoneze încearcă în continuare să opească scurgerile radioactive de la centrala Fukushima, însă oficiali ai AIEA spun că situaţia este în continuare „foarte gravă”.

Ultima oră
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța