„Iulia Timoșenko slujește interesele României”: Fostul premier ucrainian Iulia Timoşenko, primită cu proteste în vizita la Cernăuţi

Iulia Timoșenko slujește interesele României: Fostul premier ucrainian Iulia Timoşenko, primită cu proteste în vizita la Cernăuţi

Scandal la Cernăuţi cu ocazia vizitei efectuate de Iulia Timoşenko, fost premier al Ucrainei şi candidat în alegerile prezidenţiale din 2019! Această a fost întâmpinată cu proteste ale grupării „Frații Ucrainei”.

La centrul mediu Belle Vue, unde urma să aibă loc o conferinţă de presă, aceştia au venit cu pancarte şi au scandat lozinci prin care o acuzau pe Timoşenko că este „un agent al Rusiei”, iar reprezentanța partidului său din nordul Bucovinei „Batkivșcina” slujește „interesele României, și nu ale Ucrainei, conforma agenţiei BucPress din Cernăuţi.

Tensiunile au atins cote alarmane după ce liderul filialei „Batkivșcina” din Cernăuți, Ion Muntean, s-a apropiat de participanții la miting și a încercat să rupă pancartele, provocând o adevărată bătaie între activiști și delegația partidului Iuliei Timoșenko.

Incidentele au fost oprite după intervenţia Serviciului Ucrainean de Securitate, mai mulţi activişti fiind reţinuţi.

În replica, Iulia Timoşenko a acuzat că „SBU a organizat această provocare”.