Tot mai mulți medici îl vizitează pe Vladimir Putin, inclusiv un oncolog. Cu ce boli se confruntă liderul rus

Tot mai mulți medici îl vizitează pe Vladimir Putin, inclusiv un oncolog. Cu ce boli se confruntă liderul rus
Liderul de la Kremlin susține că racheta Satan 2 „nu are echivalent în lume și nici nu va avea mult timp de acum înainte”. Foto: Hepta/ Zuma Press / Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Tot mai mulți medici îl vizitează pe Putin, inclusiv un specialist în cancer, susține publicația rusă Proekt, care a făcut o anchetă jurnalistică prilejuită aniversării președintelui rus. Liderul Kremlinului împlinește 70 de ani, în 7 octombrie.

Potrivit jurnaliștilor, în cercurile medicale se discută din ce în ce mai mult despre problemele de sănătate ale președintelui rus.

Președintele Rusiei împlinește 70 de ani

Vladimir Putin, care urmează să împlinească 70 de ani în octombrie, este acum însoțit de o echipă imensă de medici, printre care se află și un specialist în cancer tiroidian.

Potrivit surselor publicației, odată cu vârsta, președintele Rusiei a început să viziteze din ce în ce mai mult Spitalul Clinic Central  din vestul Moscovei. Politicianul este consultat într-un salon, numit „departamentul medicilor personali”.

„La sosire, este întâmpinat de autoritățile spitalului, apoi predat medicilor alocați președintelui. Unul dintre acești medici, de exemplu, a fost Dmitri Verbovoi pentru o lungă perioadă de timp, se pare că este resuscitator, cel puțin în mediul online,  acesta este menționat ca autor al unui manual de ambulanță pentru a ajuta la boli acute, răni și otrăviri”, se arată în ancheta publicației Proekt.

Vladimir Putin a suferit o intervenție chirurgicală

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, medicii înșiși au început să-l însoțească pe Putin mai des. Specialiștii zboară la reședința lui și îl însoțesc în călătorii.

„Este paradoxal, dar, ascunzând de mulți ani informații despre starea de sănătate a lui Putin, autoritățile au făcut publice informații despre medicii președintelui. (…)

Dar din când în când, numărul medicilor de lângă președinte crește dramatic. În cel puțin două ocazii, Proekt susține că Putin a suferit fie o operație, fie o procedură foarte gravă, cel mai probabil în zona din spate.

Pe 25 noiembrie, 2016, președintele se întâlnește la Kremlin cu actorul Steven Seagal, iar apoi dispare până în 1 decembrie”, precizează jurnaliștii ruși.

Potrivit publicației,  în 2016-2017, Putin a fost însoțit în mod regulat la Soci de cinci medici. Printre ei se numără personalități precum specialistul ORL, Alexei Shcheglov și specialistul în boli infecțioase Iaroslav Protasenko, neurochirurgul și medicul de urgență, Serghei Snezhko.

Șeful statului rus, dat „dispărut” de câteva ori

În februarie 2019, Putin și Lukașenko au mers la schi. În aceleași zile, în Hotelul „Poliana 1389″ locuiau doi resuscitatori, un neurolog, un dermatovenereolog, doi specialiști în ORL și un chirurg.

„Otorinolaringologii Șceglov și Igor Esakov, precum și chirurgul Evgeny Selivanov, sunt cei mai frecvenți însoțitori ai lui Putin. De exemplu, Șceglov a zburat la Putin la Soci de 59 de ori, în patru ani, și a stat cu el 282 de zile. Selivanov – de 35 de ori si 166 de zile.

Această brigadă este prezentă lângă Putin atât în ​​timpul șederii sale oficiale la Soci, cât și în momentele ‘dispariției’ șefului de stat. În august 2017, Putin dispare de multă vreme de pe terenul public – de la 8 august până la 16 august.

În tot acest timp la Soci au fost prezenți șase medici, printre care Șceglov și Selivanov. Ambii  sunt foarte importanți pentru Putin”, relatează publicația Proekt.

Potrivit jurnaliştilor, Selivanov este medic chirurg, cel puţin până de curând s-a specializat în oncologie şi a scris o disertaţie despre diagnosticul şi tratamentul chirurgical al pacienţilor vârstnici şi senili cu cancer tiroidian.

Liderul Kremlinului s-a izolat

Putin însuși și-a arătat public interesul pentru problema cancerului tiroidian. În iulie 2020, s-a întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală de Endocrinologie, Ivan Dedov, șeful fiicei celei mai mari.

Acesta i-a spus povestit președintelui rus  despre noul medicament hormonal Tyrodzhin. „Recuperare 95-98%?” a întrebat Putin atunci. Răspunsul a fost: „Da”.

„În cercurile medicale se vorbește cu adevărat despre problemele de sănătate ale președintelui. Aceste conversații s-au intensificat mai ales la începutul toamnei anului trecut, când Putin s-a comportat deosebit de ciudat atunci când a anunțat că trebuie să se izoleze.

Vestea a venit ca o surpriză chiar și pentru anturajul președintelui. Nu se știe dacă atunci președintele a suferit vreun fel de intervenție medicală, dar după aceea a început să comunice cu oameni la distanță foarte mare – stând pe laturile opuse ale meselor uriașe.

Cu alte cuvinte, dacă mai devreme Putin s-a îndepărtat de oameni în sensul figurat al cuvântului, acum a început să o facă în cel mai direct mod”, se arată în ancheta jurnaliștilor ruși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest