Trenul de mare viteză din Franța, încetinit de furtul de cabluri

Trenul de mare viteză din Franța, încetinit de furtul de cabluri
Furtul cablurilor de cupru ale căilor ferate franceze, la începutul săptămânii, a cauzat întârzieri ale trenurilor de mare viteză TGV și Thalys precum și ale trenurilor Eurostar, care leagă Franța de Marea...

Furtul cablurilor de cupru ale căilor ferate franceze, la începutul săptămânii, a cauzat întârzieri ale trenurilor de mare viteză TGV și Thalys precum și ale trenurilor Eurostar, care leagă Franța de Marea Britanei pe sub Canalul Mânecii.

Hoții au furat în jur de 800 de metri de cablu de semnalizare pe o bucată de 10 kilometri de linie, între  orașele Douai și Lille în Nordul Franței, cauzând întârzieri între 15 și 30 de minute, potrivit declarației purtătoarei de cuvânt a companiei.

Restricții de viteză au fost impuse când furtul a fost descoperit și au fost ridicate a doua zi, când traficul a revenit la normal.

Furtul de cabluri de semnalizare a devenit o problemă serioasă pe fondul creșterii prețului la metale la nivel mondial.

În anul 2010 hoții de metal au cauzat prejudicii companiei SNCF, proprietara infrastructurii, de aproximativ 30 de milioane de euro și a cauzat, cumulat, 5.800 de ore de întârziere.

Despre acest subiect a scris și Moise Guran pe blogul biziday.ro.