Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”

Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
Foto: Hepta - DPA Images / AA/ABACA

În cadrul unei întâlniri televizate cu tineri desfășurată duminică, președintere turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înțeles că țara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO.

În schimb, acest lucru nu se va întâmpla și în cazul Suediei.

Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO

„Dacă este necesar, putem transmite un mesaj diferit în ce priveşte Finlanda. Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit despre Finlanda”, a spus şeful statului turc, în răspuns la o întrebare referitoare la candidatura la NATO a celor două ţări nordice, potrivit economica.net.

Este pentru prima oară când Ankara lasă să se înţeleagă că ar fi gata să trateze candidatura la Alianţa nord-atlantică a Finlandei separat de cea a Suediei.

Turcia blochează din mai 2022 aderarea Suediei și a Finlandei la NATO

Turcia blochează din mai 2022 aderarea Suediei şi pe cea a Finlandei la NATO, reproşându-le celor două ţări că adăpostesc militanţi şi simpatizanţi kurzi pe care Ankara îi consideră terorişti, îndeosebi pe cei din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe aliaţii acestora din nordul Siriei şi din Irak.

Luni, preşedintele turc a avertizat că Turcia nu va mai putea conta pe „sprijinul” Ankarei, după ce un militant de extremă dreapta a ars un exemplar din Coran, la Stockholm.

Urmăriți B1TV.ro și pe