„Turnurile Boyko” din Marea Neagră continuă să ardă după ce au fost lovite de forțele armatei ucrainene

„Turnurile Boyko” din Marea Neagră continuă să ardă după ce au fost lovite de forțele armatei ucrainene
Foto: Captură video

Incendiul de pe platformele de foraj ale Chernomorneftegaz furate de Rusia, așa-numitele „ turnuri Boyko ” din apropierea Crimeei ocupate, nu se potolește. Acest fapt a fost arătat de imaginile înregistrate de satelitul NASA.

Imaginile NASA au un filtru de detectare a aprinderii care este folosit pentru a urmări incendiile forestiere în timp de pace, dar poate detecta și un loc de luptă în timpul războiului, raportează Radio Svoboda.

Incendiul surprins de satelit este indicat prin punctul roșu.
Foto: NASA

Incendiul de la „turnurile Boyko” se desfășoară de luni, 20 iunie, când autoritățile ruse au acuzat Forțele Armate ale Ucrainei că au lovit platformele de foraj. Informațiile despre impactul asupra platformelor de foraj ale Chornomornaftogaz au fost confirmate de președintele rus al Crimeei anexate, Serghei Aksonov.

Cine și de ce a lovit turnurile

Forțele armate ale Ucrainei au lovit instalațiile de foraj ale Chornomornaftogaz însușite de Rusia, cunoscute și sub numele de Turnurile lui Boyko.

În 2014, Federația Rusă a confiscat platformele de foraj ale Chornomorneftegaz, așa-numitele platforme Boyko. Invadatorii le-au folosit pentru a monitoriza situația de suprafață cu ajutorul inteligenței electronice.

Urmăriți B1TV.ro și pe