Ucraina are nevoie de 300-500 de tancuri, spune Zelenski

Ucraina are nevoie de 300-500 de tancuri, spune Zelenski
Foto: captura video.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de peste 300-500 de tancuri. El a comentat după ce mai multe țări din Occident au anunțat că vor trimite în Ucraina tancuri.

Mai multe țări și-ar fi dat deja acordul oficial de a livra în total 321 de tancuri în Ucraina

„Am aprobat cazuri de arme care să ne fie trimise, dar încă nu le-am primit”, a spus Zelenski. El le-a mulțumit partenerilor însă le transmite că nu ar trebui să piardă timpul deoarece forțele ucrainene au nevoie urgent de tancuri și muniție.

Ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadim Omelcenko, a declarat că mai multe țări și-au dat deja acordul oficial de a livra în total 321 de tancuri în Ucraina.

„Încă de astăzi, numeroase ţări şi-au confirmat oficial acordul de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat vineri Vadim Omelcenko, într-un interviu acordat postului de televiziune francez BFM, relatează news.ro.

Printre cele 321 de tancuri pe care ucrainenii ar urma să le primească sunt și cele 31 de tancuri M1 Abrams promise de SUA zilele trecute. Germania a fost de acord să trimită 14 tancuri Leopard, în timp ce Marea Britanie a spus că va trimite 14 tancuri Challenger 2.

Urmăriți B1TV.ro și pe