Ucraina neagă orice progres privind criza cerealelor: „Nu s-a ajuns la niciun acord concret”

Ucraina neagă orice progres privind criza cerealelor: „Nu s-a ajuns la niciun acord concret”
Foto: Pixabay

Kievul a declarat miercuri că nu s-a înregistrat niciun progres concret în problema cerealelor blocate în porturile sale din cauza invaziei rusești.

„Până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord concret privind organizarea de discuții cu Ucraina, Rusia, Turcia și ONU”, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, potrivit HotNews.

Kievul neagă orice progres în Marea Neagră

Anterior, delegațiile ruse și turce au convenit să continue consultările privind plecările sigure ale navelor și exporturile de cereale din porturile ucrainene, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

„Consultările sunt în curs de desfășurare”, a adăugat Nikolenko.

O delegație militară turcă urmează să călătorească în Rusia săptămâna aceasta pentru a discuta detalii despre un posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră pentru a exporta produse agricole ucrainene.

Moscova neagă responsabilitatea pentru criza alimentară și dă vina pe sancțiunile occidentale pentru deficit.

Organizația Națiunilor Unite a făcut apel la ambele părți, precum și la vecinul lor maritim Turcia, membru NATO, să convină asupra unui coridor.

Ankara a purtat până acum discuții cu Moscova și Organizația Națiunilor Unite cu privire la coridorul planificat, dar a spus că orice acord final ar necesita ca toate părțile să se întâlnească la Istanbul, unde Turcia spune că implementarea planului va fi monitorizată.

Urmăriți B1TV.ro și pe