Ucraina poate pune capăt războiului dacă depune armele și îndeplinește condițiile Rusiei, spune Kremlinul: „Toate acestea se pot încheia până la sfârșitul zilei”

Ucraina poate pune capăt războiului dacă depune armele și îndeplinește condițiile Rusiei, spune Kremlinul: „Toate acestea se pot încheia până la sfârșitul zilei”
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, susține că Ucraina poate pune capăt războiului până la finalul zilei dacă depune armele și îndeplinește condițiile Rusiei, transmite Ukrainska Pravda.

Războiul din Ucraina se poate încheia „până la sfârșitul zilei de astăzi”, spune Kremlinul

„Partea ucraineană poate încheia această situație până la sfârșitul zilei de astăzi, trebuie doar să ordone subdiviziilor naționaliste să de pună armele, să ordone armatei ucrainene să depună armele și să ducă la îndeplinire condițiile stabilite de către Federația Rusă. Toate acestea se pot încheia până la sfârșitul zilei de astăzi. Restul depinde de șeful statului ucrainean, care ar trebui să se gândească la acest lucru”, a adăugat secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin.

Declarația oficialului rus vine în contextul în care, pe 27 iunie, la Summitul G7, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le ceruse omologilor săi să facă tot ce le stă în putere pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina până la sfârșitul anului.

Pe de altă parte, un oficial de rang înalt din sectorul american al apărării declara luni că Rusia lansează mai multe atacuri în Ucraina în aceste zile decât remarcase SUA în ultimele săptămâni.

„Ar putea să aibă legătură cu G7. Ar putea cu siguranță să aibă legătură cu mișcarea ucraineană a HIMARS (sistem mobil de rachete de artilerie) în teatru. Sau aici ar putea fi o bucată mai mare din strategia lor de luptă pe termen lung. Pur și simplu nu sunt sigur”, spunea el, citat de CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe