UE prelungește până la 15 martie 2016 sancțiunile impuse unor personalități ruse pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei

UE prelungește până la 15 martie 2016 sancțiunile impuse unor personalități ruse pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei
Foto: russia-insider.com

Sancțiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva unor personalități ruse și liderilor rebelilor separatiștilor din estul Ucrainei pentru implicarea lor în conflict, au fost prelungite până la 15 martie 2016, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al Consiliului UE, ”examinarea situației nu a justificat o schimbare a regimului sancțiunilor și nici a listei persoanelor și a entităților vizate de aceste măsuri restrictive”.

Vizate de sancțiuni sunt 149 de persoane și 37 de entități, care nu beneficiază de vize de intrare în UE și ale căror active au fost înghețate.

Kievul și puterile internaționale acuză Moscova că îi sprijină cu trupe și arme pe rebelii separatiști proruși care luptă contra armatei ucrainene în Donbas.

Rusia respinge însă aceste acuzații.

Peste 6.800 de persoane și-au pietdut viața, în ultimele 16 luni, în conflictul din estul Ucrainei.

Ultima oră
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare