UE va obliga Rusia să vândă motorina sub prețul pieței. Orice țara sau companie care încalcă sancțiunea va fi pedepsită

UE va obliga Rusia să vândă motorina sub prețul pieței. Orice țara sau companie care încalcă sancțiunea va fi pedepsită
Foto simbol: Pixabay

Uniunea Europeană vrea să lovească în Rusia cu noi sancțiuni. Rusia ar putea să exporte motorina doar sub prețul pieței pe viitor.

Motorina din Rusia ar putea fi vândută sub prețul pieței în UE

Împreună cu partenerii internaționali, UE dorește să oblige Rusia să vândă cumpărătorilor din alte țări produse petroliere, cum ar fi motorina, sub prețul pieței, scrie spiegel.de.

Un acord la care au ajuns vineri reprezentanții guvernului prevede o limită inițială a prețului de 100 de dolari SUA (aproximativ 91 de euro) pe baril (159 de litri), după cum au confirmat mai mulți diplomați dpa de la Bruxelles.

Spre comparație: la bursele internaționale, un baril de motorină pentru livrare în Europa a fost tranzacționat ultima dată la prețuri echivalente cu aproximativ 100 până la 120 de euro. Pentru produsele de calitate inferioară se va aplica un plafon de preț de 45 USD (41 EUR) pe baril.

Pentru a impune plafonul de preț, ar trebui reglementat că, în viitor, serviciile importante pentru exportul produselor petroliere rusești să poată fi furnizate cu impunitate numai dacă prețul petrolului exportat nu depășește limita de preț.

Companiile de transport maritim occidental și-ar putea folosi navele pentru a continua să transporte produse petroliere rusești către țări terțe, cum ar fi India. Regulamentul ar trebui să se aplice și altor servicii importante, cum ar fi asigurările, asistența tehnică și serviciile de finanțare și de brokeraj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)