DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare

DE NECREZUT! Un bărbat și-a înscenat moartea pentru a obține 2 milioane de dolari asigurare

Igor Vorotinov, un bărbat din Republica Moldova care locuia în SUA, în vârstă de 54 de ani, și-a înscenat moartea și familia lui a obținut de la o companie de asigurări suma de 2 milioane de dolari

Însă, acesta a fost arestat zilele trecute în republica Moldova unde a fost găsit la trei ani după ce a fost dat în urmărire internațională.

Bărbatul este acuzat de Departamentul de Justiție al SUA că în martie 2010 a obținut o poliță de asigurare de viață în valoare de două milioane de dolari din partea companiei mutuale Omaha Insurance (Mutual of Omaha) și a desemnat-o pe soția sa în calitate de primar beneficiar.

Un an mai târziu, poliția din Republica Moldova a găsit la intrarea într-un sat un cadavru asupra căruia se găseau pașaportului, cartelele hotelului și numerele de telefon de contact ale lui Vorotinov. Soția acestuia a identifica corpul neînsuflețit, iar bărbatul a fost declarat decedat.

Astfel, În baza certificatului de deces, femeia a revendicat suma de pe asigurare și a primit cele două milioane de dolari.

Doi ani mai târziu, fiul celor doi, a fost reținut de la Serviciul Vamal și Protecție Frontieră (CBP) din Detroit, Michigan, la întoarcerea dintr-o călătorie în Moldova, iar după verificarea laptopului acestuia au fost descoperite fotografii alături de tatăl său, realizate pe 19 aprilie 2013 și 12 mai 2013, astfel s-a dovedit că presupusul decedat trăiește.

În caz, în mai 2016, soția bărbatului a pledat vinovată de fraudă prin corespondență și a fost condamnată la 37 de luni în închisoare federală, iar fiul celor doi a pledat și el vinovat și a primit trei ani de probațiune și obligat să restituie cele două milioane de dolari.

În cazul lui Igor Vorotinov, tribunalul american urmează să se expună și să pronunțe sentința.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)